Hidrofor Nedir ve Neden Kullanılır?
Hidrofor, suyun güçsüz kaldığı ve veriminin alınamadığı anlarda su hidroforu olarak da bilinen makineler devreye girmektedir. Günlük yaşamın ve doğanın devamlılığını sağlayan en önemli unsur su olmaktadır. Bundan dolayı her alanda kullanıma sahip olması ve vazgeçilmez oluşu nedeniyle hayatın en önemli parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu öneme sahip olan sudan her zaman yeterli verim alınamamaktadır. Böylece çoğu yerde sular düşük basınçta akmakta ve istenilen yere ulaşamamaktadır. Dolayısıyla su düşük basınçta akınca elektrikli hidrofor devreye girmekte ve suyun basıncını arttırmaktadır. Firmamız bu alanda sizlere hidrofor servis hizmetini, Tekirdağ, Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı, Marmaraereğlisi, Saray, Muratlı, Silivri, Lüleburgaz bölgelerinde yerine getirmektedir.
Su sorunlarının yüksek olduğu yerlerde çokça kullanılan hidrofor suyun istenilen şiddette akmasını sağlayarak oldukça kaliteli bir hizmet vermektedir. Genellikle elektriğe bağlı olarak çalışmaktadır. Böylelikle şebeke suyuna bağlanan hidroforun çalışma sisteminde olan genleşme tankı sayesinde suya yüksek basınç verilerek güçlü bir akım oluşturulmaktadır.
Hidrofor Nerelerde Kullanılır?
Hidroforların birçok kullanım alanı bulunmaktadır. En çok kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz. Yüksek katlı binalarda üst katlara su çıkmaması durumunda musluğa bağlanarak sorunun ortadan kalkmasına yol açmaktadır. Sulama alanlarında suyun tazyikli akmasını sağlayarak kısa zamanda çok fazla alanın sulanmasını sağlamaktadır. Suların sık kesildiği yerlerde binaların su depoları bulunmaktadır dolayısıyla şebeke suyu kesildiği zaman depodaki suyu binalara göndererek sorunun ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Yerleşim yerlerine de su gönderilmesinde büyük rol oynamaktadır. Böylelikle hidrofor bütünlük içinde kompakt bir sistemle çalışmaktadır. Bununla birlikte pompa ve pompanın giriş ve çıkışını kontrol eden parçalar bütünüdür. Sağlam bir çalışma prensibine sahip hidroforlar uzun yıllar güvenle kullanılacak kapasitede üretilmektedir.
Hidrofor Çalışma Sistemi Nasıldır?
Otomatik olarak çalışan hidrofor sistemi şebeke sularının düşük basınçlı olduğu durumlarda otomatik olarak devreye girmektedir. Devreye giren pompa sistemi ile su tankı içindeki sulara gerekli basıncı uygulamakta ve suyun gideceği yerlere ulaşmasından sorumludur. Hidrofor tankı sadece su tankı ve hidrofordan oluşan bir sistem değildir. Su tankı ve hidroforun yanında deponun üst kısmına monte edilmiş ek parçaları da bulunmaktadır. Bu ek malzemelerin içerisinde monometre, çek, valf, güvenlik ve basınç anahtarı, seleneoid vana ve seviye elektrotu da bulunmaktadır. Hidrofor pompası seçimi yaparken ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalıdır. Suyun gönderileceği alana erişecek kadar basınç sağlaması yeterli olmaktadır.
Hidroforun Herhangi Bir Risk Oluşturuyor mu?
Hidrofor sistemi çoğu kez sorun yaratacak bir durumdadır. Bazı durumlarda sürekli çalıştırıldığı için sorun çıkarmaktadır. Bazen kendiliğinden devreden çıkmakta ve çalışması durmaktadır. Bazen de sürekli çalışarak soruna yol açmaktadır. Böylelikle çok çalışmaya bağlı olarak motora yük binmekte ve enerjisi azalmaktadır. Bununla birlikte su debisinin düşmesi de suyun basınçlı gönderilememesine neden olmaktadır. Elektrik ve basınca bağlı bir prensiple çalışan su hidroforu sorunlarını ortadan kaldırmak için gerekli bakım ve kontroller özenle yapılmalıdır. Bir hidroforun bakımı denince en önemli araç elektrik panosudur. Elektrik panosunun bakımları kesinlikle aksatılmamalıdır. Bununla beraber hidroforun tankının içine dolan havanın boşaltılması gerekmektedir. Bu hava boşaltma bakımları 2 ile 3 ay arasında aksatılmadan yapılmalıdır.
Hidrofor satın alınırken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Hidroforun monte edileceği binanın yüksekliği, daire sayısı, deponun bulunduğu alan, ne kadar su pompalayacağı, hidroforun monte edildiği yer ile suyun gideceği konumun mesafelerine dikkat edilmelidir. Böylece bütün riskler ortaya çıkmadan engellenmektedir.
Hidrofor Genleşme Tankı Nedir ve Neden Kullanılır?
Hidrofor genleşme tankı ürünlerinin bir diğer adı genleşme deposu olarak da bilinmektedir. Tesisattaki basınç kontrolünü ve su desteğini sağlamaktadır. Evler ve ofisler için sıcak su temin eden bu sistem 80 dereceye kadar ısıtma sağlamaktadır. Böylelikle besi suyu sıcaklığı ise 10 derecedir. Yani suyun değeri 10 ile 80 derece arasında değişmektedir. Sıcaklık arttıkça genişleyen su hacminin düzeltilmesi içi genleşme tankı kullanılmaktadır. Bu konuda sizlere Tekirdağ, Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı, Muratlı, Marmaraereğlisi, Silivri ,lüleburgaz ve çevresine genleşme tankı hizmeti vermekten mutluluk duyacağız.
Genleşme Tankı Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Su ısınma sistemi genleşme tankı sayesinde korunmaktadır. Bu sebeple Genleşme tankı seçimini doğru yapmak çok önemlidir. Bu ürünlerin iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar açık ve kapalı olarak nitelendirilmektedir. Açık olan tür atmosfere açık bir biçimde çalışır. Dolayısıyla atmosferdeki basıncın üzerine çıkılmaması için çalışan bu sistem aktif bir şekilde sistemin korunmasını sağlamaktadır. Bir diğeri kapalı genleşme tankı açık olanların tam aksine çalışmaktadır. Bundan dolayı büyük sistemlerde monometre ile beraber kullanılmaktadır.
Genleşme Tankı Nasıl Çalışır?
Genleşme tankının çalışma prensibi konusunda tank hacmi ve basınç kriterleri ön planda durmaktadır. Her kazan dairesinde kullanılan bu sistem hidrofor ve ısıtma sistemlerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Böylelikle kombi ve katlardaki kaloriferlere daha küçük parçalar monte edilmektedir. Açık tip genleşme tankı basıncı atmosfer basıncıyla eşitlemektedir. Kapalı genleşme tankı ise kendi arasında ikiye ayrılmaktadır. Balon membramlı ve diyafram membramlı olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Diyafram çeşidinde tankın içindeki su ile basınç temas etmektedir. Balon membramlı da ise suyun basınç ile teması imkansızdır.
Genleşme tankı ürünleri sadece sıcak su tesisinde çalışmamaktadır. Bunlar, sıvı yakıtlı ısıtma sistemleri ile kapalı devre doğalgaz sistemlerinde de her zaman için kullanılan bir sistemlerdir. Bu sistem elektrikle çalışmaktadır. Elektrik kesintisinde kazan soğuyarak su soğumaya başlamaktadır.
Genleşme Tankı Kullanılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Genleşme tankı kullanımı incelikli bir konudur. Kullanım esnasında içerideki havanın basıncı kontrol edilmelidir. Üretim aşamasında tankların içine dört bar kadar hava basılmaktadır. Dolayısıyla tankın içindeki basıncın binanın özelliklerine göre olması gerekmektedir.